Κατηγορίες
Εκδοτικά Νέα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΜΠΑΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Καμπάκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1985. Είναι αρχισυντάκτης και παρουσιαστής των εκπομπών αστρονομίας “Πέρα από τα Αστέρια” και “Είμαστε μονοι;”. Σήμερα έχει εκδώσει δύο βιβλία. Ένα ερευνητικό και ομότιτλο με την εκπομπή “Πέρα από τα Αστέρια” και ένα μυθιστόρημα με όνομα “ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ”.

Πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου.

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας όμως περάσει τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια στον Μακρύγιαλο Πιερίας, όπου και διαμένω. Σπούδασα δημοσιογραφία και την εξασκώ κάνοντας εκπομπές αστρονομίας στον Ερευνητικό Οργανισμό Ελλήνων και πλέον στον GRDiscovery! Έχω εκδώσει επίσης δύο βιβλία: ένα έρευνας με τίτλο “Πέρα από τα αστέρια” και την “Απομόνωση” που είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα!.

Πες μας λίγα λόγια για το βιβλίο σου. Τι θα διαβάσουμε στις σελίδες του; 

Στις σελίδες της Απομόνωσης θα διαβάσουμε την γέννηση μιας κοινωνίας σε κατάσταση σκότους με μοναδικό σκοπό την επιβίωση του σώματος αλλά και του πνεύματος! Επίσης θα δούμε πως αλλάζουν μέσα σε μια στιγμή η ζωή και η ρουτίνα που θεωρούμε δεδομένες και πως το ένστικτο κυριαρχεί, διαφοροποιώντας τις προτεραιότητες μια για πάντα!

Τι σημαίνει ο τίτλος του βιβλίου σου και γιατί τον διάλεξες; 

Μου αρέσει σαν λέξη η “Απομόνωση” και πολύ λιγότερο σαν έννοια. Πιστεύω ταιριάζει γάντι με την ιστορία που διαδραματίζεται στο συγκεκριμένο βιβλίο!

Γράφεις σε ήσυχο περιβάλλον ή προτιμάς την αγαπημένη σου μουσική να σε συντροφεύει; 

Προτιμώ το ήσυχο περιβάλλον.. Όταν διαδραματίζεται μια σκηνή στο κεφάλι μου και βγαίνει στη λευκή σελίδα, την βιώνω τόσο έντονα που σχεδόν ακούω τους διαλόγους!

Κατά τη διάρκεια της συγγραφής, διάβαζες αποσπάσματα σε μέλη της οικογένειάς σου και φίλους, ή ήσουν φειδωλός; 

Ήμουν αρκετά φειδωλός η αλήθεια είναι. Περιέγραφα την πλοκή αλλά απέφευγα να διαβάσω αποσπάσματα.

Ποιο στάδιο του γραψίματος σε δυσκόλεψε περισσότερο και γιατί; 

Νομίζω η αρχή. Μέχρι να ξετυλιχτεί το νήμα της πλοκής και η ιστορία να βρει ταυτότητα και ρυθμό, ήταν για μένα μια δυσκολη διαδικασία.

Διαβάζοντας ποιο βιβλίο σκέφτηκες για πρώτη φορά: «Γιατί να μη δοκιμάσω να γράψω και εγώ ένα;» 

Τον Μαύρο Πύργο του Στίβεν Κινγκ. Με ταξίδεψε σε τόσο ενδιαφέροντα και τρομακτικά μέρη και κάπου εκεί, ανάμεσα στη Λούντ και στον ερημότοπο της Ντισκόρντια, αποφάσισα να γράψω το δικό μου μυθιστόρημα.

Ποιον ήρωα μυθιστορήματος θα ήθελες να συντροφεύσεις στις αναζητήσεις του; 

Μα φυσικά τον Ρόλαντ Ντεσέιν της Γαλαάδ στη αναζήτηση του Μαύρου Πύργου.

Ποιος ηθοποιός θα ήθελες να υποδυθεί τον κεντρικό ήρωα της ιστορίας σου;

Μπορώ να φανταστώ τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο στον ρόλο του Νεκτάριου στην Απομόνωση. Ήταν σκληρός καρ*λης στο the Republic του Δημήτρη Τζέτζα!

Ποιανού συγγραφέα έχεις διαβάσει τα περισσότερα βιβλία και γιατί; 

Στίβεν Κινγκ και Χάουαρντ Λάβκραφτ νομίζω πως έχουν την τιμητική τους!

Τι θα συμβούλευες κάποιον που τώρα ξεκινάει να γράφει το δικό του μυθιστόρημα; 

Την ίδια συμβουλή που μου έδωσαν και ήταν καταλυτική στο να γράψω το βιβλίο μου: να μην τεμπελιάζω! Είναι απ’ τις πιο ωραίες στιγμές να δημιουργείς χαρακτήρες και ιστορίες κατευθείαν μέσα απ’ το μυαλό και την καρδιά σου!

Ετοιμάζεις κάτι καινούριο αυτή την περίοδο; 

Γράφω το δεύτερο μου μυθιστόρημα με ρυθμούς χελώνας με αρθριτικά. Περιμένω τη στιγμή που θα πατήσω το γκάζι και θα ολοκληρωθεί! Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα εξελίσεται στο ορεινό Παγγαίο την δεκαετία του 1930!

Έχεις κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο; Τι θα ήθελες να πετύχεις μετά την συγγραφή;

Να γυρίσω μια ταινία! Αλλά αυτό είναι ένα όνειρο που μάλλον δεν θα εκπληρωθεί σε αυτή τη ζωή!

Θα άλλαζες κάτι στην ιστορία του τώρα που το βιβλίο σου εκδόθηκε; 

Δεν ξέρω! Ίσως κάποια στιγμή σε μια μελλοντική επανέκδοση να αλλάξω κάποια πραγματάκια. Χωρίς όμως να πειράξω την ιστορία!

Πες μας εσύ δύο τελευταία λόγια για τη συγγραφή! 

Η συγγραφή ενός βιβλίου είναι μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία! Ο χώρος που γράφεις, το μικρό σου γραφείο και το λάπτοπ, γίνεται όχημα και σε μεταφέρει σε κόσμους που γεννιούνται ακριβώς εκείνη τη στιγμή.. και η πηγή της ιστορίας είσαι εσύ ο ίδιος! Δοκιμάστε το!

 

 

Σουζάνα Μπάκα, (Υπεύθυνη Εκδοτικού Οίκου GRD Books)