Κατηγορίες
Εκδοτικά Νέα

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΚΙΝΓΚ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Το 1978, ο νεαρός τότε συγγραφέας Στίβεν Κινγκ εξέδωσε ένα μεγαλεπήβολο έργο, αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές των φανατικών των μεταποκαλυπτικών ιστοριών! Δανείζεται (ή εμπνέεται) απ’ το ομότιτλο ποίημα του Πόε, το κοράκι! Η ιστορία; το 2020, 42 χρόνια μετά, ανατριχιάζει ακόμη περισσότερο απ’ την εποχή πού πρωτοδιαβάστηκε! Ίσως να βρήκε την σωστή περίοδο, κάνοντας υπομονή τέσσερις δεκαετίες, για να ξαναμιλήσει..

Το κοράκι μιλάει για μια θανατηφόρα πανδημία που εξαπλώνεται στην Αμερική σκοτώνοντας το 99.4% του πληθυσμού της! Ένα ολέθριο λάθος σε ένα στρατιωτικό εργαστήριο γίνεται η αφετηρία για τον αφανισμό της ανθρωπότητας και της ανθρωπιάς! Μέσα στα καπνισμένα συντρίμμια της Αμερικής δύο αντίθετες δυνάμεις ετοιμάζονται να αναμετρηθούν. Η αρχαία αέναη μάχη άμεσα στο καλό και στο κακό.. ανάμεσα στον παράδεισο και στην κόλαση.. οι επιζήσαντες πριν καλά-καλά θάψουν τους νεκρούς τους καλούνται να διαλέξουν στρατόπεδο. Και η τελική μάχη είναι αναπόφευκτη!

Μια ιστορία πού είναι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά απ’ την πρωτόγνωρη εμπειρία που ζούμε καθημερινά. Μια ιστορία που αξίζει να διαβαστεί διότι αυτή τη φορά θα χαθείς για τα καλά ανάμεσα στις λέξεις που γράφτηκαν τόσα χρόνια πρίν!