Κατηγορίες
Εκδοτικά Νέα

ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ: MARY KEI

Η Mary Kei, έχει φοιτήσει δύο χρόνια στη σχολή δημοσιογραφίας Εργαστήρι. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ιστορίας και φιλοσοφίας στο Αμερικάνικο κολλέγιο Deree. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δραματικής τέχνης στη σχολή Βεάκη και έχει ασχοληθεί με τη φωτογραφία με διάκριση στο περιοδικό Φωτογράφος και είναι πρoτεινόμενη σε διεθνείς εκθέσεις.  Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή με διάκριση στον τομέα της ποίησης και λογοτεχνίας σε Πανελλήνιο διαγωνισμό. Επίσης εργάσθηκε στις πωλήσεις στον τομέα της αργυροχρυσοχοΐας. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα γλυπτικής και έχει εργαστεί ως γλύπτρια. Ασχολείται με τη συγγραφή, τη μουσική, τη ζωγραφική
και τις θετικές επιστήμες. Τελευταία δραστηριοποιείται στον τομέα των επιχειρήσεων ως ελεύθερη επαγγελματίας.

1. Είστε πολυπράγμων. Στο βιογραφικό σας βλέπουμε ότι ασχολείστε με
πολλά πράγματα όπως ζωγραφική, μουσική και φωτογραφία. Πείτε μας λίγα
λόγια για τον εαυτό σας.

Ναι, έχω πολλά ενδιαφέροντα και πολλές φορές κάνω πράγματα ταυτόχρονα την ίδια μέρα σχετικά με τα διάφορα είδη τέχνης. Ταυτόχρονα διαβάζω και θετικές επιστήμες όπου έχω κάνει και κάποιες ανακαλύψεις. Γενικότερα μου αρέσει η έρευνα και η δημιουργία.

2. Τι σας ώθησε να γράψετε ένα βιβλίο για τους κρυστάλλους;

Καταρχήν όπως σας είπα μου αρέσει η έρευνα που διαφορετικά δεν θα γινόταν εφόσον άλλωστε το βιβλίο είναι ερευνητικό. Επίσης η αγάπη μου για τα όμορφα πράγματα και το επάγγελμα του πατέρα μου που με έφερε πιο κοντά στους κρυστάλλους εφόσον ήταν χρυσοχόος οπότε ανέκαθεν είχα μία επαφή.

 

3. Το βιβλίο Λιθόραμα είναι περισσότερο ένα εγχειρίδιο. Προορίζετε για
τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες του συγκεκριμένου αντικειμένου, ή
και για τον απλό αναγνώστη;

Ναι, μπορείς να το πεις και εγχειρίδιο, κάτι συνοπτικό δηλαδή.
Προορίζεται για κάθε άνθρωπο λοιπόν που θέλει να έχει κάποιες βασικές γνώσεις.

 

4. Τι θα διαβάσουμε στις σελίδες του βιβλίου σας;

Το βιβλίο αφορά τις θεραπευτικές ιδιότητες των λίθων.

5. Ποιο ήταν το ερέθισμα για να ασχοληθείτε με τον κόσμο των
κρυστάλλων και κατ’ επέκταση να προχωρήσετε στην συγγραφή του βιβλίου;

Παρακολούθησα πριν από κάποια χρόνια μία διάλεξη στο Χαλάνδρι σχετικά με τα Λιθικά του Ορφέα. Πιστεύω πως αυτή ήταν η αφορμή. Και εδώ θέλω να πως πως η αρχαία ελληνική σοφία με ενέπνευσε και μου έδωσε δύναμη γενικότερα και σε κάποιες ανακαλύψεις μου ιδιαίτερα πέρσι την Άνοιξη στο ξεκίνημα της καραντίνας. Και συγκεκριμένα η Πυθαγόρεια αριθμοσοφία όπου επίσης πριν από χρόνια στο Χαλάνδρι ολοκλήρωσα και ένα σεμινάριο με τον εξαιρετικό μαθηματικό και ερευνητή Ελευθέριο Αργυρόπουλο.

 

6. ‘Έχετε διακριθεί στην συγγραφή στον τομέα της ποίησης και της
λογοτεχνίας. Μιλήστε μας για αυτό.

Ναι, συμμετείχα με κάποια μου ποιήματα στο παρελθόν σε Πανελλήνιο διαγωνισμό μέσω του συλλόγου “Οι εν Αττική φίλοι των Επτανησίων” και πήρα έναν έπαινο σε ένα μου ποίημα με τίτλο “Καταιγίδες” που τελικά διακρίθηκε. Με ενημέρωσε για τον διαγωνισμό ένας εξαιρετικός κύριος μέλος του συλλόγου ο Φώτης Νόμπελης.

 

7. Ετοιμάζετε κάποιο άλλο συγγραφικό έργο; Αν ναι τι πραγματεύεται;

Γράφω από μικρή. Έχω ήδη έτοιμα διάφορα συγγραφικά έργα που αφορούν εκτός από διηγήματα, ποίηση, ποίηση haiku, φιλοσοφία, στίχους για τραγούδια και σενάρια, και τη φωτογραφία που έχω ασχοληθεί αλλά και επιστημονικά θέματα. Είναι πολλά και λόγω του ότι εργάζομαι ταυτόχρονα θέλουν το χρόνο τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με ενδιαφέρει πρώτα η ποιότητα και μετά η ποσότητα.

8. Τι συμβουλή θα δίνατε σε έναν νέο συγγραφέα που θέλει να γράψει και
να εκδώσει το δικό του έργο;

Να γράφει όσο γίνεται πιο κοντά στη δική του αλήθεια που θεωρώ ότι ως μία κοινή όλων μας συνισταμένη είναι και η μόνη πραγματική.

 

9. Τι βιβλία διαβάζετε στον ελεύθερο σας χρόνο;

Συνήθως δεν διαβάζω, γράφω. Κρατάω σημειώσεις και ασχολούμαι με τα χόμπι μου. Αν διαβάσω προτιμάω επιστημονικά θέματα, κυρίως από το Internet. Όπως ιατρική, βιολογία, βοτανολογία και αστροφυσική.
Διαβάζω και ποίηση περισσότερο από ερασιτέχνες κυρίως ποιητές στο Facebook όπου έχω διαπιστώσει ότι γράφουν εξαιρετικά. Συνήθως όταν πρόκειται για λογοτεχνία προτιμάω τα μικρά διηγήματα όπως και τα μικρά ποιήματα. Τα βρίσκω πιο χαριτωμένα.

10. Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Να τους ευχαριστήσω καταρχήν για το χρόνο τους. Είναι σημαντικό να έχουμε θάρρος και να είμαστε αλληλέγγυοι και στη θεωρία και στην πράξη ώστε να καταφέρνουμε να φέρνουμε τον κόσμο κοντά στα δικά μας θέλω αντί να τον αφήνουμε στην τύχη του, γιατί εξελίσσεται. Να μην ξεχνάμε πως εκτός από υποχρεώσεις έχουμε και δικαιώματα. Έτσι καταφέρνουμε ανάλογα με την κάθε εποχή και τις απαιτήσεις της τα επιθυμητά.