Κατηγορίες
Εκδοτικά Νέα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΜΑΚΑΡΙΑΝ

Η Μαριάννα Μακαριάν, κατοικεί στον Πειραιά. Είναι 29 και έχει σπουδάσει παιδαγωγικά σε ΙΕΚ. Είναι ιδιωτική υπάλληλος και γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο της με τη συγγραφή, την ανάγνωση ,το χορό και τη ζωγραφική. Ασχολείται με τη λογοτεχνία του φανταστικού απο τα 17 της χρόνια. Επίσης ασχολείται με την ποίηση απο τα 15 και με τα παιδικά παραμύθια και τα διηγήματα απ’τα 19.
Διαβάζοντας βιβλία ξεκίνησε αργά να παρατηρεί ότι ήθελε να γράφει κι εκείνη, έτσι ξεκίνησε σιγα σιγά την προσπάθεια και δεν της βγήκε σε κακό! Το αντίθετο μάλιστα. Οι καθηγητές της την έσπρωχναν να το συνεχίσει, όπως και οι συμμαθήτριές της στη σχολή και έτσι αναθάρρεψε. Σταμάτησε στα 20 και μπήκαν στη ζωή της άτομα που την έκαναν να ξεκινήσει πάλι.
Έτσι το πρώτο της έργο έχει δημοσιευτεί απο τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές στην ανθολογία «Θρύλοι του σύμπαντος ΙΧ» με τίτλο «Οι 7 πύργοι».
Έχει παρακολουθήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σεμινάρια δημιουργικής γραφής με τις εκδόσεις «Αλάτι» και μόλις ξεκίνησε και σεμινάρια θεραπευτικής γραφής, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.
Της αρέσουν τα ταξίδια, η ξένη μουσική, ο καφές και έχει αδυναμία στις γάτες, μιας και έχει μεγαλώσει με αυτά τα υπέροχα πλάσματα απ’την εφηβεία της.
Στόχος της κάποια στιγμή να μπορέσει να ταξιδέψει με τα γραπτά της τους αναγνώστες, όπως χιλιάδες φορές έχουν ταξιδέψει εκείνη μέσα απ’τα βιβλία τους συγγραφείς απο όλον τον κόσμο.

 

Πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου. 

 

Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος αλλά έχω τελειώσει παιδαγωγικά. Υπήρξα και δασκάλα πριν μερικά χρόνια. Ασχολούμαι με τη λογοτεχνία από μικρή. Ζωγραφιζω και χορεύω.

 

Πες μας λίγα λόγια για το βιβλίο σου. Τι θα διαβάσουμε στις σελίδες του; 

 

Είναι λογοτεχνία του φανταστικού. Άγγελοι και δαίμονες, ιχνηλάτες και ψυχές αρχαίες, που  ανήκουν σε έναν κόσμο μέσα στον δικό μας, που ένας απλός θνητός δε μπορεί να δει.

 

Τι σε ενέπνευσε ώστε να ξεκινήσεις το γράψιμο του βιβλίου σου; 

 

Άλλα βιβλία και βασικά ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που έπαιξα πριν αρκετά χρόνια. Αλλά το διάβασμα είναι αυτό που με σπρώχνει να συνεχίζω το γράψιμο.

 

Τι σημαίνει ο τίτλος του βιβλίου σου και γιατί τον διάλεξες; 

 

Ο τίτλος του βιβλίου μου ειναι η εικόνα του. Ειναι δύο λέξεις που περιγράφουν τους ήρωες μου, πριν ακομα ανοίξεις τις πρώτες σελίδες για να τους γνωρίσεις.

 

Γράφεις σε ήσυχο περιβάλλον ή προτιμάς την αγαπημένη σου μουσική να σε συντροφεύει;  

 

Προτιμώ την ησυχία. Μου αρέσει να πηγαίνω στο αγαπημένο μου καφέ και με ένα φλιτζάνι δίπλα, κυκλωμένη από τις βιβλιοθήκες να γράφω πριν τα περάσω στον υπολογιστή. Αλλά με τη μουσική φαντάζομαι τι θα γίνει παρακάτω, οπότε δε με ενοχλεί η μουσική.

 

Κατά τη διάρκεια της συγγραφής, διάβαζες αποσπάσματα σε μέλη της οικογένειάς σου και φίλους, ή ήσουν φειδωλή;

 

Ναι ειδικά σε φίλους.

 

Ποια φάση του γραψίματος σε δυσκόλεψε περισσότερο και γιατί; 

 

Η μετάβαση απο το δεύτερο μέρος στο τρίτο.

 

Διαβάζοντας ποιο βιβλίο σκέφτηκες για πρώτη φορά: «Γιατί να μη δοκιμάσω να γράψω και εγώ ένα;» 

 

Μιας φίλης που έγραφε μικρά κείμενα και μας τα διάβαζε.

 

Ποιον ήρωα μυθιστορήματος θα ήθελες να συντροφεύσεις στις αναζητήσεις του; 

 

Τον Χάρι Ποτερ. Θα ήθελα πολύ να υπάρχει το Χόγκουαρτς!

 

Ποιος ηθοποιός θα ήθελες να υποδυθεί τον κεντρικό ήρωα της ιστορίας σου; 

 

Δεν έχω σκεφτεί για τον κεντρικό ήρωα, αλλά έχω 2 -3 στο κεφάλι μου, για τους δύο από τους πρωταγωνιστές μου.

 

Ποιανού συγγραφέα έχεις διαβάσει τα περισσότερα βιβλία και γιατί; 

 

Ομολογώ πως ενώ γράφω λογοτεχνία του φανταστικού και έχω διαβάσει της Κασσάνδρα Κλαιρ εννέα βιβλία, (τα υπόλοιπα όχι γιατι δεν υπαρχει εκδοτικός που να τα έχει αγοράσει δυστυχώς. Είναι φοβερή). Της Ευαγγελίας Ευστάθιου προσπαθώ να διαβάζω, όσα έχει γράψει.

 

Τι θα συμβούλευες κάποιον που τώρα ξεκινάει να γράφει το δικό του μυθιστόρημα; 

 

Ποτέ δεν είναι αργά, διάβασε πολύ και γράψε κάθε σου ιδέα σε ένα χαρτί, ίσως μέσα σου υπάρχει ένας νέος κόσμος που ζητάει να γίνει πραγματικότητα!

 

Ετοιμάζεις κάτι καινούριο αυτή την περίοδο; 

 

Ναι, ευελπιστώ να τελειώσω το βιβλιο μου.

 

Έχεις κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο; Τι θα ήθελες να πετύχεις μετά την συγγραφή; 

 

Ένα δικό μου καφέ – βιβλιοπωλείο.

 

Θα άλλαζες κάτι στην ιστορία του τώρα που το βιβλίο σου εκδόθηκε; 

 

Έχει αλλάξει πολυ από την αρχή που το ξεκίνησα. Νέες μελέτες,πληροφορίες και ιδέες έχουν προστεθεί, οπότε μέχρι να εκδοθεί, αν ποτέ γίνει δεκτό, δε θα χρειαστεί να αλλάξω κάτι.

 

Θα ήθελες να μοιραστείς κάτι άλλο μαζί μας;

 

Μια φράση του Πάμπλο Πικάσο που την αγαπώ και την χρησιμοποιώ συνέχεια. “Το νόημα της ζωής είναι να βρεις το ταλέντο σου, ο σκοπός της ζωής είναι να το χαρίσεις στους άλλους.”

 

 

Μπάκα Σουζάνα, Υπεύθυνη Εκδοτικού Οίκου  GRD Books