Κατηγορίες
Εκδοτικά Νέα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ – ΤΟΜΑΣ ΧΑΡΙΣ

O Γουίλιαμ Τόμας Χάρις γεννήθηκε στις 11 Απριλίου του 1940 και είναι Αμερικανός συγγραφέας μυθιστορημάτων τρόμου, γνωστός για την σειρά βιβλίων του με πρωταγωνιστή τον Χάνιμπαλ Λέκτερ.

Όλα του τα έργα έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο καθώς ακόμα για την τηλεόραση και το θέατρο, διασημότερο των οποίων είναι «Η σιωπή των αμνών», (The Silence of the Lambs).
Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 32 γλώσσες.
Το πρώτο βιβλίο που έγραψε ο Χάρις, ήταν το μυθιστόρημα – θρίλερ “Black Sunday” που εκδόθηκε το 1975. Το βιβλίο δε γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αλλά η κινηματογραφική του διασκευή το 1977, έφερε αναγνώστες στο βιβλίο και έκανε τον Χάρις γνωστό στο ευρύτερο κοινό και επίσης του επέτρεψε να βιοπορίζεται πλέον μόνο από τη συγγραφή.
Το 1981 θα εκδώσει τον “Red Dragon”, (Κόκκινος δράκος), στο οποίο θα κάνει την πρώτη εμφάνισή του ο γιατρός – κανίβαλος Χάνιμπαλ Λέκτερ, ενώ το 1988 θα εκδώσει το βιβλίο “The Silence of the Lambs” (Η σιωπή των αμνών), η κινηματογραφική μεταφορά του οποίου θα του φέρει την παγκόσμια αναγνώριση και καθιέρωση. Έντεκα χρόνια μετά το 1999 θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του “Hannibal”, (Χάνιμπαλ) στο οποίο εκτός από τον θρυλικό πλέον γιατρό, πρωταγωνιστεί για δεύτερη φορά και η πράκτορας του FBI, Κλαρίς Στέρλινγκ. Το 2006 θα ακολουθήσει το βιβλίο “Hannibal Rising” (Χάνιμπαλ, το ξύπνημα του Κακού) στο οποίο αναφέρεται η παιδική ηλικία και το μεγάλωμα του Χάνιμπαλ.